Skip to Content

Food Valley Award 2016


Award 2016 logo

De Scelta Taste Accelerator van Scelta Mushrooms, de aanpak van Q-Point tegen voedselverspilling in de horeca en SensorSpots non-invasieve zuurstofmeting voor verpakkingen zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2016. Dat heeft de onafhankelijke vakjury van de Food Valley Award bekend gemaakt.

Food Valley Award winnaar2014

Vele zakelijke voordelen nationaal en internationaal, erkenning door een onafhankelijke jury en ruime media-aandacht. Eerdere winnaars en genomineerden ervaren jaren later nog steeds de voordelen van de Food Valley Award, een van de meest prestigieuze prijzen voor innovatie in de Nederlandse agri-, food-, feed- en hortisector. De inschrijving voor de 12e editie van de Food Valley Award is inmiddels gesloten.

Award logo

Bekendheid in binnen- en buitenland, erkenning door een onafhankelijke jury en ruime media-aandacht. Dat heeft de Food Valley Award eerdere winnaars en genomineerden gebracht. Jaren later ervaren zij nog steeds de voordelen van deze award, die een van de meest prestigieuze prijzen voor innovatie is in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector. Inzenden kan t/m 15 mei 2016.

Winner Food Valley Award 2015

De afbreekbare koffiecapsule gevuld met fair trade Arabica koffie, die ontwikkeld is door Koffiebranderij Peeze, heeft de Food Valley Award 2015 gewonnen. De innovatieve koffiecapsule is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen een aantal partijen en heeft een grote marktpotentie. Wereldwijd worden er in totaal 10-12 miljard capsules gebruikt.

Malacara 21

Pectcof heeft innovatieve oplossingen ontwikkeld om uit afval van koffiebessen waardevolle grondstoffen te winnen. Een daarvan is het pectine dat op de markt wordt gebracht onder de naam Dutch Gum. Dit ingrediënt kan worden toegepast als emulgator in onder andere frisdranken en yoghurts of als vetvervanger in verschillende voedingsmiddelen.

Back to top